svētdiena, 2014. gada 12. janvāris

Psihoterapija - metodes depresijas ārstēšanai

Psiholoģiskās ārstēšanas metodes(pazīstama arī kā psihoterapija), palīdz cilvēkiem ar depresiju ļoti efektīvi, lai mainītu negatīvo modeļus domāšanu un uzlabot aprūpes iemaņas , lai viņi ir labāk sagatavota tikt galā ar dzīves stresu un konfliktiem . Psihoterapija var palīdzēt ne tikai personai, lai atgūtu , bet var arī palīdzēt novērst depresijas atkārtošanos .
psihoterapija, depresija

Ir vairāku veidu psiholoģiskās ārstēšanas pierādīts, ka ir efektīvs , lai ārstētu depresiju :

Kognitīvā uzvedības terapija ( CBT )

CBT irstrukturēta psiholoģiska attieksme , kas atzīst , ka cilvēka domāšanas veids ( izziņas ) un darbības ( uzvedības ), ietekmē to, kā viņi jūtas . CBT ir viens no efektīvākajiem ārstēšanas depresija , un ir konstatēts , ka noderīga plašam cilvēku lokam , tostarp bērniem, pusaudžiem , pieaugušajiem un gados vecākiem cilvēkiem .

CBT, cilvēks strādā ar profesionālu (psihoterapeita), lai noteiktu domu un uzvedības modeļus, kas ir vai nu padarot tos , visticamāk, ieslīgt depresijā , vai apstāšanās viņus no uzlabošanai , kad tie kļūst nomākts .

CBT ir uzsvars uz mainīt domas un uzvedību , mācot cilvēkus domāt racionāli par kopīgām problēmām , palīdzot viņiem mainīt savu negatīvo vai traucējošos domu modeļus un reakciju uz reālistiskāku , pozitīvu un problēmu risināšanas pieeju.

CBT ir labi piemērots, lai ko sniedz elektroniski (ePsihoterapija, ePsihologs) arī.

Starppersonu terapija ( IPT )

IPT irstrukturēts psihoterapija, kas vērsta uz problēmām personiskās attiecības un prasmes, kas vajadzīgas , lai risinātu šīs problēmas . IPT ir balstīta uz ideju, ka attiecību problēmas var būt būtiska ietekme uz personas piedzīvo depresiju , un var pat veicināt cēloni .

IPT ir doma uz darbu , palīdzot cilvēkiem atpazīt modeļus savās attiecībās , kas padara viņus vairāk pakļauti depresiju . Identificēt šos modeļus nozīmē, ka viņi var koncentrēties uz uzlabotu attiecības , lai tiktu galā ar skumjām un atrast jaunus veidus, kā iegūt kopā ar citiem.

uzvedība terapija

Uzvedība terapija irgalvenais komponents kognitīvās uzvedības psihoterapija ( CBT ) , bet uzvedības terapija ir vērsta tikai uz palielinot cilvēka aktivitātes līmeni un prieku savā dzīvē . Atšķirībā no CBT , tā nav vērsta uz mainot cilvēka uzskatus un attieksmi . Tā vietā tas koncentrējas uz mudinātu cilvēkus veikt darbības, kas atmaksāsies, patīkamu vai dot sajūtu apmierinātību , cenšoties mainītu modeļus novēršanai, izņemšanu un bezdarbību , kas padara depresija sliktāka .

Mindfulness balstītu kognitīvās terapijas ( MBCT )

MBCT parasti piegādā grupās un ietver mācīšanās meditācijas veidu, ko sauc "meditācija" . Šī meditācija māca cilvēkus pievērsties ļoti šobrīd , tikai pamanījis kādi tie rodas , vai tas būtu patīkams vai nepatīkams , nemēģinot mainīt. Sākumā šī pieeja tiek izmantota, lai koncentrētos uz fiziskajām sajūtām ( piemēram, elpošanu ) , bet vēlāk tas tiek izmantots, lai koncentrētos uz jūtām un domām .

MBCT palīdz cilvēkiem , lai apturētu savu prātu domās par nākotni vai pagātni , vai mēģināt izvairīties no nepatīkamiem domas un jūtas . Tas , domājams, ir noderīga, lai novērstu depresijas atkārtošanos , jo tas ļauj cilvēkiem , lai paziņojuma skumjas izjūtas un negatīvās domāšanas modeļiem agri , pirms tie ir kļuvuši fiksēts . Tādējādi tas palīdz persona, lai risinātu ar šiem agrīnās brīdināšanas zīmēm labāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru