pirmdiena, 2014. gada 27. janvāris

Akūts bronhīts

Kādi ir riska faktori akūts bronhīts?

Bronhīts apraksta iekaisums bronhu caurules . Smēķēšana irgalvenais riska faktors , lai izstrādātu akūts bronhīts . Jebkuras citas slimības, kas rada noslieci uz līdzīgu iekaisumu arī palielināt šo risku (piemēram , astmas pacientiem un pacientiem ar alerģiju pret gaisā ķīmiskas vielas ).

Kādi ir simptomi akūts bronhīts?
bronhīts


Iekaisums bronhu sašaurina iekšpusē atvēršanu bronhu caurules . Sašaurināšanās bronhu izraisīt palielinātu izturību , šis pieaugums apgrūtina gaisa pārcelties uz un no plaušām . Tas var izraisīt sēkšana , klepus un elpas trūkums . Klepus var būt no gļotām dēļ izdalījumi no iekaisuma šūnas, kas atbilst bronhos . Klepojot ,organisms cenšas izvadīt izdalījumus , kas nosprostot bronhus . Ja šie izdalījumi ietver dažus iekaisuma šūnas , krāsas maiņa no gļotām var izraisīt bieži zaļā vai dzeltenā krāsā . Dažreizsmaguma iekaisumu var izraisīt kādu asiņošanu .

Tāpat kā ar jebkuru citu infekciju , var būt saistīta drudzis, drebuļi, sāpes , sāpes un vispārējā sajūta sajūta slikti vai vājums .

Kad saukstēšanās kļūt akūts bronhīts?

Anatomiski ,balsenes sadala augšējo un apakšējo elpceļu . Saaukstēšanās parasti ietekmē mutes, rīkles un deguna eju , bet bronhīts apraksta konkrētu iekaisums bronhu caurules . Abas slimības var pastāvēt vienlaicīgi , un var būt saistīti ar to pašu vīrusu infekcija . Auksti ne vienmēr noved pie bronhītu.

Kā akūts bronhīts diagnosticēt?

Akūts bronhīts parasti diagnosticē ar pacienta slimības vēsturi un fizisko pārbaudi .

Pacienta vēsturi ?

Veselības aprūpes darbinieku var uzdot šādus jautājumus par simptomiem :

    Kādi simptomi pastāv ?
    Kad viņi sāk ?
    Vai irsaistīta ar drudzi ?
    Ir krēpas tiek audzināti klepus ?
    Irkrēpu vai krāsu tonēti ?
    Vai ir kāds asinis nokrāsu ?
    Vaicilvēks smēķē ?
    Vai irastmu vai HOPS ?
    Vaipacients veikt kādas zāles vai inhalatorus , kas tiek izmantoti, lai ārstētu pamatā slimības ?
    Kas irpacients darīts, lai ārstētu simptomus ?
    Bija šie pasākumi veiksmīga ?

terapeitiska izmeklēšana

Veselības aprūpes darbinieku var izskatīt no pacienta augšējiem elpceļiem meklēt pazīmes ausu , deguna vai rīkles infekciju , tostarp apsārtums tympanic membrānas ( auss bungas) , iesnas , un post deguna pilienu . Apsārtums rīklē vai pietūkums un strutas uz mandeles var palīdzēt atšķirt saaukstēšanās , tonsilīts , un akūtu bronhītu simptomi . Kakla var sataustīt vai filca lai pārbaudītu palielināti limfmezgli . Klausoties plaušās , var atklāt samazinājās gaisa iekļūšanu un sēkšana .

Krūšu X- ray var uzskatīt par veselības aprūpes darbinieku , ja pastāvbažas, kapneimonija vai infekcija plaušu audos ir klāt .

Asins analīzes parasti nav noderīga, reizēm , kultūras krēpas tiek darīts, ja ir aizdomas parbaktēriju patogēnu .

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru