piektdiena, 2014. gada 12. septembris

ginekoloģiskie izmeklējumi


ginekoloģiskie izmeklējumi
Asociācija starp patoloģisku maksts mikrofloras un klātbūtni simptomātiskas maksts tiek saprasts un labi zināms ginekoloģiskie izmeklējumi. Vairāki faktori ietekmē arī maksts mikrofloras rezultātā palielinātu nestabilitāti ekosistēmas, kas ir dabiski dinamiska un nestabila. Grūtniecība, diabēts, izmantošana hormonālo kontracepcijas līdzekļu, antibiotikas, seksuālās darbībās, imunoloģiskās defektiem, veida apģērbu un higiēnas prakse nozīmīgi ietekmē ginekoloģiskie izmeklējumi. Izmaiņas sastāvu un mikrofloras līdzsvaru var izraisīt infekciju un iekaisumu, atvieglojot kolonizāciju maksts ar mikroorganismiem, kas nav daļa no normālas floras vai pieļaujot aizaugšanu organismiem, kas parasti atrodas zemāks numurs ginekoloģiskie izmeklējumi.Prakses personīgo higiēnu, jo īpaši dzimumorgānu higiēnu, ietekme nav plaši pētīta un daudz dezinformācija pastāv. Vairāk par ginekoloģiskie izmeklējumi http://www.premiummedical.lv/pieaugu%C5%A1ajiem/ginekologs

Izvadīšanas vai mitruma klātbūtne dzimumorgānu rajonā ir viens no galvenajiem iemesliem, lai sievietes varētu apmeklēt ginekologu. Kādā ASV pētījumā, līdz pat 18% sieviešu ziņoja epizode maksts simptomi jebkuras smaguma. Tāpēc, trūkums tīrību dzimumorgānu apvidū ir lielas bažas sieviešu vidū, jo īpaši tiem, ar intensīvu ikdienas darbību, jo tas var veicināt budžeta izpildes apstiprināšanu, nepatīkamas smakas, un infekcijas. Biksīšu ieliktnīši risinātu šos jautājumus, arī tāpēc, ka tie ir ērti, diskrēts, un vienreizējās. Ikdienas biksīšu ieliktnīši ir mazas un plānas, un galvenokārt tiek izmantots brīžos, kas nav menstruāciju absorbēt sieviešu dzimumorgānu izdalījumi, sviedri, vai urīns. Tiek lēsts, ka aptuveni 50% sieviešu iedzīvotāju Ziemeļamerikā un Eiropā izmantot biksīšu ieliktnīšiem, un 20% -30% tos lieto katru dienu no mēnešreižu [7].

Lai arī infekcijas cēloņi ir atbildīgi par lielāko gadījumu pārmērīga budžeta izpildes apstiprināšanu, tas var būt arī sekundāri ķīmisko kairinājumu vai alerģijas [8]. Vairāki pētnieki [9] un [10], kuri ir pētījuši izmantot biksīšu ieliktnīšiem apgalvo, ka ilgstoša oklūzija dzimumorgānu apvidū var mainīt temperatūru, pH un mikrofloru maksts epitēlija un vulvas ādas, kas sniedz iespēju iegūt augstāku rašanos vulvovaginītu un citas infekcijas. Tomēr, maksts ekosistēma nav atkarīga tikai no ārējiem fizikāli nosacījumiem; tās bilance ir rezultāts sarežģīto mijiedarbību starp maksts floras, mikrobu metabolītu, un imūnās atbildes no maksts epitēlija.
Neskatoties uz bieži medicīnas ieteikumu ierobežotu izmantošanu biksīšu ieliktnīšiem, attiecības starp to lietošanu un noslieci uz vulvovaginītu paliek nezināms. Tādējādi, konsultācijas, grūtnieču izmeklējumi, lai izvairītos no šo praksi, kā preventīvs pasākums nav balstīta zinātnē. Tāpēc mērķis pašreizējās sistemātisku pārskatu bija noskaidrot grūtnieču izmeklējumisekas no biksīšu ieliktnīšiem lietošanai uz sieviešu dzimumorgānu traktu grūtnieču izmeklējumi.
Šis sistemātisks grūtnieču izmeklējumi tika veikts atbilstoši PRISMA paziņojumu grūtnieču izmeklējumi
http://www.premiummedical.lv/jaunie-vec%C4%81ki/gr%C5%ABtniec%C4%ABbas-uzraudz%C4%ABba/1-trimestris

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru